השתלמות בשר באיטליה

קורס מבוא לעיבוד, עישון ושדרוג בשר על פי המסורת האיטלקית

מאי 2016 (השבוע יקבע בהמשך)



הקורס מתנהל לקבוצה בת 24 משתתפים, במכללת אג'נפורם הנמצאת בעיירה מורטה (בפרובינציה של קונאו) בחבל פיאמונטה שבאיטליה, בהנחיה של מדריכים מורים מנוסים ובליווי מתרגם צמוד.

המכללה, יחידה במינה, עברה השנה למקומה החדש בו הוקם אולם מעבדה חדש ועדכני. המוסד נתמך על ידי הקהילייה האירופאית במטרה לשמר את תהליכי עבוד הבשר על פי המסורת האיטלקית.

הקורס כולל סיורים במשקי חי : עגלים פיאמונטזיים, בופאלו וחזירים. את שעות הפנאי ננצל עד תום, בביקורים באתרים יפים, מעניינים ומרגשים בליווי מארגן הקורס, ד"ר צור דניאל.


משך הקורס
– 40 שעות : חלק - שעות תיאוריה וחלק - שעות מעשיות במכון חדיש ועדכני ביותר.

בסיום הקורס תוענק תעודת השתתפות המשמשת להכרה במס של ההוצאות.

עלות הקורס לכל משתתף $2,450 (למצטרפים עד סוף ינואר 2016 - 10% הנחה) וכוללת :


1. טיסות תל אביב – מילאנו, מילאנו – תל אביב.
2. לינה במלון ברמה טובה, לכל שבעת הלילות כולל ארוחות בוקר. המלון בעיירה המקסימה סלוצו עם גישה מהירה וחנייה
    בשפע. www.anticopoderepropano.com
    הלינה במיטות נפרדות בחדר זוגי. לזוגות משתתפים יוצע חדר עם מיטה זוגי.
    קיימת אפשרות ללינת יחיד בחדר בתוספת של 200$.

3. השכרת רכבים (רכב לכל 4 משתתפים) ועלויות הנסיעות על פי התוכנית : דלק, אגרות כבישים מהירים, חניית הרכב - לפי לו"ז התוכנית.
4. עלויות הלימודים כוללים את חומרי הגלם בחלקים המעשיים של הקורס, טעימות מהמוצרים ושכר המתרגם.
5. סדנה קולינרית וישיבה לשולחן למנות שהוכנו.
6. כניסות לאתרים שבתוכנית. ליווי הקבוצה לאורך כל הסיור ניתן ללא עלות.
7. שתי ארוחות ערב : האחת בחווה לגידול וחליבה של בופאלו עם מוצרי החווה והשנייה בחוות עגלים פיאמונטזיים.  

מקום הקורס :

AgenForm- Moretta (CN), Tel. +39/0172/93456 .

http://www.agenform.it/Aspx/sede.aspx?qsSede=moretta  

פרטים והרשמה:  מייל.   כתובת דוא"ל זו מוגנת מפני spambots, יש לאפשר JavaScript על-מנת לראות את הכתובת     טל.  050-5383120 

    16
 

לוח זמנים, תוכן הקורס ויעדי הביקורים

 

יום ראשון 

 

טיסת אלעל מנתב"ג בשעה 7:30 למילנו.
הגעה, איסוף רכבים, התארגנות ויציאה לכוון העיר ורצ'לו לביקור במרכז העיר. 
http://www.lifeinitaly.com/tourism/piedmont/vercelli 
בירת גידול האורז בפיאמונטה. האתרים האורבנייים שבה - מן העתיקות הקיימות בצפון איטליה, מהמאה ה - 7 לספירה.

לאחר מכן נסיעה לסלוצו והתמקמות במלון.  
מפגש היכרות חברית במסעדה שבעיירה. 

יום שני - יום ראשון ללימודים

 


8:30 – 10:30

חלק תיאורטי - מאת אמיליה ברצו. הטכנולוגיה של עיבוד הבשר :
                    מבוא לטכנולוגיה עבוד מוצרי מבשר גולמי, מבשר משומר ובשר מיושן.
                    שלבים בעיבוד הבשר.
                    קטרוג סוגי הנקניקים.
 

10:30 – 16:30

חלק מעשי -   מאת גבריאל פריוטי. טכניקות של עיבוד (מוצרים מבשר גולמי) :
                   סלצ'יצ'ה טרייה ונקניקים מסורתיים,
                   קופא טרייה – (שריר בחזיר מאחורי העורף, מעל הכתף) - Coppa.

16:30 

ביקור במקורות נהר הפו ובעיירה סלוצו.
http://www.miomyitaly.com/saluzzo.html


 

יום שלישי 

 


8:30 – 14:00
 

בליווי אמיליה ברצו ומנהל בית הספר – ג'אן קרלו ארנאודו. 
ביקור בעיר קונאו : לרבות באתר המשוחזר סן פרנצ'סקו שהוא סמלה של העיר, בית העירייה המרכז העתיק של העיר ושוק יום שלישי המסורתי. 
http://www.lifeinitaly.com/tourism/piedmont/cuneo


אחר הצהריים בליווי אמיליה ברצו :
* ביקור במשק לגידול חזירים ומכון עיבוד הבשר.
* ביקור במשק לגידול בופאלו כולל מכוני עיבוד הבשר והחלב.
* ארוחת ערב ממטעמי מוצרי החווה.

 

יום רביעי  

 


8:30 – 9.30
אמיליה ברצו
חלק תיאורטי - מבוא לטכנולוגיה של מוצרים מעושנים.
                    שלבים בתהליכי השינויים של הבשר.
                    השבחת בשר באמצעות עיבודו.

10:30 – 17:00
מרקו מרגאריה.
חלק מעשי -    טכניקות תהליכי עבוד של מוצרים מבושלים / מעושנים.
                    * הכנת "בשר קוטו"
                    * השבחת נתחי בשר באמצעות הכנת טריין.
                    * הכנת "רגו".

17:00 
ביקור בערייה קארמאניולה, שם נבקר המוזיאון מפעל לייצור חבלים וכן בבית הכנסת המקומי. עלות הביקורים כלולים.
http://en.wikipedia.org/wiki/Carmagnola



יום חמישי 

 


8:30 – 9:30
אמיליה ברצו.
חלק תיאורטי - טכנולוגיה של עיבוד הבשר.
                    * מבוא לטכנולוגיית המוצרים המעושנים.
                    * שלבי התהליכים.
                    

9:30 – 14:00 
פרנקו אריאנו.
חלק מעשי –   טכניקות עבוד הבשר (מוצרים מעושנים).
                    * הכנת "ספייק".
                    * הכנת "וורסטל".
                    * הכנת "סלצ'יצ'ה יבשה".

במהלך היום, תיערך הדרכה קולינרית מאת רוזנה מילנסיו, בהכנת פסטה טרייה עשויה עם ביצים (טאליאטלה) ע"מ להינות מטעימה גסטרונומית של פסטה עם ראגו.

14:30 
נסיעה לאיזור היין של פיאמונטה. ביקור ביקב מהמאה ה - 16 בעיירה נייבה כולל טעימת היינות לצד נקניקים וגבינות וסיור הנופים היפים של הכרמים באיזור ה"לאנגה" לאורך הציר המדהים מהעיירה ברבסקו אל אלבה, לה מורה ובארולו.
http://www.lifeinitaly.com/tourism/piedmont/neive
http://www.comune.barbaresco.cn.it/ling/eng/turismo/home.html
http://www.comune.lamorra.cn.it
http://www.bestsmalltownsitaly.com/town/barolo-piedmont-north


 

יום שישי 

 


8:30 – 9:30
 
אמיליה ברצו.
חלק תיאורטי -   * טכנולוגיה של עיבוד הבשר.
                      * מבוא עיבוד בשר .
                      * שלבי תהליכי העבודה.

10:30 – 14:00
פרנקו אריאנו.
חלק מעשי -      טכניקות עיבוד הבשר – שדרוג בשר הצאן.
                      * ויולינו (בעברית = נבל).
                      * פילה בצ'אטו (בעברית = פילה מנושק).
                      * טריין.

14:30
ביקור באתר הסמל של טורינו - בזיליקה די סופרגה הניצבת על הגבעה ממזרח העיר ומשקיפה על העיר.
http://www.comune.torino.it/canaleturismo/en/curiosity/basilica.htm
לאחר מכן, נבקר במרכז העיר היפה והמרהיב של העיר טורינו. 
 

יום שבת  

 


8:30 – 14:00
אמיליה ברצו.
חלק מעשי - טכניקות של עבוד בשר – השבחה ושדרוג בשר בקר.
                 * סלצ'יצ'ה פרסקה.
                 * הכנת קציצות גדולות ובשר ממולא.
                 * ברסולא.

14:00
סיכום הקורס. משוב וחלוקת תעודות השתתפות.

15:00
ביקור בבית שיווק גבינות מתוצרת הסביבה.

16:30
התארגנות במלון לנסיעה חזרה לארץ.

18:00
ביקור בחוות עגלים פיאמונטזיים וארוחת ערב במקום.

 

יום ראשון  

 


9:30
עזיבת מורטה לכוון צפון מזרח פיאמונטה וביקור באתר קניות אוטלט ענק.
http://www.outlets-in-italy.com/piedmont/novara/vicolungo/vicolungo-outlets.html



13:00
ביקור באגמים המקסימים מג'ורה ואורטה ובעיירות פניניות החמד סן ג'וליו וסטרסה.
http://www.stresa.com
The lake Orta - OrtaSee, the most romantic of italian lakes
www.orta.net/eng1/indexe.htm

.

 

20:00
התכנסות בשדה התעופה, החזרת רכבים וטיסה חזרה ארצה.